Υλικά

1 κιλό πατάτες
300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη και στραγγισμένο
1 χούφτα μαϊντανό
4-5 κουταλιές της σούπας ψωμί μπαγιάτικο
1 κουταλάκι τσίλι ή πάπρικα σκόνη
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο αλεσμένο
Αλάτι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στον πολύ ψιλό τρίφτη, αλλιώς θα παραμείνουν ωμές μέσα στον κεφτέ. Στύβουμε καλά τον πουρέ πατάτας με τα χέρια μας για να φύγουν τα υγρά

Τρίβουμε το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε μαϊντανό. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε καλά. Αν κολλάει ακόμα, προσθέτουμε μερικά ακόμα ψίχουλα. Διαμορφώνουμε το μείγμα σε επιμήκη κεφτεδάκια και τηγανίζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί στους 200°C για 40 με 50 λεπτά.