“ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΓΗ ΑΝΑΠΝΕΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ”

Η γιορτή της μητέρας είναι μια σημαντική αφορμή για να δηλώσουμε ευγνωμοσύνη στον άνθρωπο που μας έφερε στη ζωή

Η  Γιορτή της Μητέρας έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα τιμώντας τη Γαία, τη Μητέρα Γη, και τη Ρέα, γνωστή τη «Μητέρα των Θεών». Με αυτές τις γιορτές τιμούσαν τη γονιμότητα, την αναπαραγωγή, τη δημιουργία.

Στην Ελλάδα

Στην σύγχρονη Ελλάδα, η γιορτή ξεκίνησε το 1929, συνδέοντας την με την εορτή της Υπαπαντής στις 2 Φεβρουαρίου, όπου η ορθόδοξη εκκλησία τιμά την Παναγία. Ωστόσο, από τη δεκαετία του 1960 η γιορτή άρχισε να ακολουθεί τη δυτική παράδοση και να γιορτάζεται της δεύτερης Κυριακής του Μαΐου.

Στον κόσμο

Διεθνώς, η μέρα της Γιορτής της Μητέρας ξεκίνησε στις ΗΠΑ στις αρχές του 20ου αιώνα από την Άννα Τζάρβις, η θέλησε να τιμήσει τη μητέρα της και όλες τις μητέρες. Η προσπάθειά της οδήγησε στην επίσημη αναγνώριση της γιορτής το 1914 από τον Πρόεδρο Γούντροου Ουίλσον.

Πώς Γιορτάζεται Σήμερα

Η Γιορτή της Μητέρας γιορτάζεται με διάφορους τρόπους, ανάλογα με την πολιτιστική παράδοση κάθε χώρας. Είναι η μέρα που χαρίζουμε δώρα, προσφέρουμε λουλούδια και κάνουμε εκπλήξεις στις μητέρες για να δείξουμε με τον τρόπο αυτό την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μας.

Η ημέρα είναι μια αφορμή να πούμε ευχαριστώ για την ανεκτίμητη συμβολή των μητέρων στη ζωή μας και μια ευκαιρία να εκφράσουμε την αγάπη προς αυτές.

Η Εφη Κονταξή είναι σύμβουλος ψυχικής υγείας και με αφορμή αυτή την ξεχωριστή μέρα, έστειλε ένα μήνυμα στις ίδιες τις μητέρες στον κόσμο, θέλοντας να τονίσει πως είναι άνθρωποι που χρειάζεται να σταματούν μερικές φορές αυτό τον πολύπλοκο ρόλο τους, για να πάρουν μια ανάσα και να συγχωρέσουν τον εαυτό τους για όσα δεν προλαβαν ή δεν μπόρεσαν να κάνουν.

Στην καθημερινή εκπομπή στον Sport fm 89, 5 Ennitime is a good time, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε σε μια ολιγόλεπτη κουβέντα την κ. Κονταξή για να μας πει πώς θα μάθουμε να διαχειριζόμαστε αυτή τη συνεχόμενη αγωνία να είμαστε καλύτεροι γονείς.

Ακούστε τη συνέντευξη:

Γονείς χωρίς ενοχές λοιπόν είναι καλύτεροι γονείς “Τα παιδιά νιώθουν τα συναισθήματά μας”

Να μάθουμε να είμαστε δίπλα στα παιδά και όχι απέναντι αλλά και δίπλα σε μας τους ίδιους, απαλλλαγμένοι από πεποιθήσεις και στερεότυπα άλλων εποχών.

syn adv group