Μετά τη δύσκολη νύχτα που πέρασαν ο Βόλος και η Μαγνησία, εξακολουθεί μια εξαιρετικά επικίνδυνη μέρα, καθώς η σφοδρή καταιγίδα συνεχίζεται επί 10 συνεχόμενες ώρες και αναμένεται να συνεχιστεί όλο το 24ωρο. Ανησυχία προκαλεί το ενδεχόμενο να πλημμυρίσει ο χείμαρρος Κραυσίδωνας, που περνάει μέσα από συνοικίες του Βόλου και της Νέας Ιωνίας.

Η κακοκαιρία μετρά ήδη έναν νεκρό, έναν βοσκό που καταπλακώθηκε από κατολίσθηση στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης. Αγνοούνταν πολλές ώρες αφότου έφυγε από το σπίτι του για να πάει να ταΐσει τα ζώα του.
Οι κεραυνοί έπεφταν ασταμάτητα από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και συνεχίζονταν ως τις 9 το πρωί χωρίς διακοπή. Μήνυμα του 112, με προειδοποίηση προς τους κατοίκους έφτασε σε Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα.
Το κέντρο της πρωτεύουσας της Μαγνησίας έχει μετατραπεί σε λίμνη, καθώς σε όλους τους παράλληλους της παραλίας δρόμους, τις Λεωφόρους Δημητριάδος και Ιάσονος, το νερό έχει ξεπεράσει το ύψος των πεζοδρομίων και μπαίνει μέσα σε ισόγεια καταστήματα και υπόγεια.

Πλημμύρες καταγράφονται και στη Νεάπολη του Βόλου, όπου για πολλοστή φορά έχουν πλημμυρίσει δρόμοι, εκατοντάδες σπίτια, καταστήματα, αλλά και επιχειρήσεις και βιοτεχνίες που υπάρχουν στην περιοχή. Πλημμύρισε επίσης η λεωφόρος Λαρίσης από τον κόμβο με τη λεωφόρο Αθηνών και έως τη περιοχή των Αγίων Αναργύρων.
Οριακή η κατάσταση στον Κραυσιδώνα

Οι αρχές ανησυχούν κυρίως για τον χείμαρρο Κραυσίδωνα, που συγκεντρώνει νερά από το Πήλιο, καθώς το νερό έχει ξεπεράσει τα 3 μέτρα. Ο χείμαρρος διασχίζει συνοικίες του Βόλου και της Νέας Ιωνίας και καταλήγει στα δυτικά του λιμανιού, ενώ κινδυνεύουν πολλές συνοικίες που ήδη βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, όπως γύρω από την Οινοπνευματική και τους Αγίους Αναργύρους


Προβλήματα στις συγκοινωνίες και τις μεταφορές

Εξαιτίας της κακοκαιρίας έχουν εγκλωβιστεί δεκάδες αυτοκίνητα στον Περιφερειακό, στο ύψος του Πανθεσσαλικού σταδίου, καθώς ο αυτοκινητόδρομος πλημμύρισε και η λεωφόρος Λαμπράκη είναι σχεδόν αδιάβατη. Επίσης, έχουν διακοπεί τα δρομολόγια των λεωφορείων των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου.

Τα δρομολόγια στη σιδηροδρομική γραμμή Λάρισα-Βόλος-Λάρισα δεν πραγματοποιούνται, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.
Πλημμύρισε το Νοσοκομείο Βόλου

Από τα ξημερώματα της Τρίτης έχουν πλημμυρίσει τα υπόγεια του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου, ενώ δύσκολη είναι η κατάσταση και στο Πήλιο. Σε Αγριά, Πορταριά και Σταγιάτες το ηλεκτρικό ρεύμα διακόπτεται για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Οι αρχές της πόλης και η περιφέρεια Θεσσαλίας απευθύνουν συνεχείς εκκλήσεις στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μη μετακινούνται μέχρι να ηρεμήσει το φαινόμενο.