Υλικά για σπανακόρυζο

1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
3/4 φλ. ρύζι νυχάκι
1/2 ματσάκι άνηθο
1 μεγάλο λεμόνι χυμός
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε το σπανάκι στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά να πέσει ο όγκος του.
Όταν δούμε ότι το σπανάκι μαραθεί, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη ντομάτα και το ρύζι. Ανακατεύουμε, να λαδωθεί καλά. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό, τόσο ώστε να μην κολλήσει το σπανάκι στον πάτο. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και βράζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
Πασπαλίζουμε το σπανακόρυζο με τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Στύβουμε το λεμόνι, και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε ωμό ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε το σπανακόρυζο ζεστό ή χλιαρό.