Υλικά

400 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
300 γρ ζάχαρη
5 μέτρια αυγά
130 γρ ηλιέλαιο
120 γρ λιωμένο βούτυρο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
150 γρ χυμό πορτοκάλι
1 κτγ μαχλέπι
1/2 κτγ κάρδαμο (κακουλέ)
20 γρ μπέικεν πάουντερ
2 γρ μαστίχα(3-4 δάκρυα)
2 βανιλίνες
100 γρ τρούφα σοκολάτας

Για το γλάσο

300 γρ λευκή κουβερτούρα
30 γρ ηλιέλαιο

Για το στόλισμα

Τριμμένο καρύδι
Λιωμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση

Σε ένα πολυκόφτη ρίχνουμε την μαστίχα(3-4 δάκρυα) μαζί με 4 κτσ ζάχαρη και τα θρυμματίζουμε πολύ καλά.
Τα προσθέτουμε σε ένα γυάλινο μπολ μαζί με τα αυγά, το ηλιέλαιο, το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκάλι ,τον χυμό πορτοκάλι το κάρδαμο , το μαχλέπι, την υπόλοιπη ζάχαρη, τις βανιλίνες και ανακατεύουμε για 1 λεπτό με το σύρμα.
Προσθέτουμε το μπέικεν μέσα στο αλεύρι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι γ.ο.χ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
Προσθέτουμε την τρούφα σοκολάτας μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας την.
Σε μια φόρμα 26 εκ. αφού έχουμε βάλει στον πάτο λαδόκολλα αλευροβουτυρώνουμε καλά τα πλαινά(προτιμήστε μια αποσπώμενη με λείο δαχτυλίδι χωρίς να έχει γραμμές και βαθουλώματα).
Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και αφού το χτυπήσουμε ελαφρώς πάνω στον πάγκο για να φύγει ο αέρας προσθέτουμε και το φλουρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 60-70 λεπτά στους 170 c.
Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά για να μπορέσουμε να το πιάσουμε για να το αναποδογυρίσουμε.
Ξεφορμάρουμε και αναποδογυρίζουμε το κέικ πάνω σε μια σχάρα αφηνοντάς το να κρυώσει τελείως.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την λευκή κουβερτούρα μαζί με 30 γρ ηλιέλαιο.
Γλασάρουμε την Βασιλόπιτα και την αφήνουμε να σταθεροποιηθεί το γλάσο.
Στολίζουμε με τριμμένο καρύδι και την βάζουμε να σταθεροποιηθεί για 1/2 ώρα στο ψυγείο.
Γράφουμε ευχές με λιωμένη κουβερτούρα αφού πρώτα την αφήσουμε να σφίξει ελαφρώς.

Δείτε βίντεο με τη συνταγή :

https://www.youtube.com/watch?v=XCSLYAs_QEY

www.iefimerida.gr