Μαρμελάδα μήλο

500 γραμμ. κόκκινα μήλα
500 γραμμ. ξινόμηλα
500 γραμμ. μαύρη ζάχαρη
50 γραμμ. μέλι
1 ξύλο κανέλας
1 αστεράκι γλυκάνισου
χυμό μισού λεμονιού

Τηγανίτες με μήλα
300 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
50 γραμμ. ζάχαρη
3 αυγά
3 ξινόμηλα
1 σφηνάκι κονιάκ
70 γραμμ. βούτυρο
300 γραμμ. γάλα

Για το σερβίρισμα:
μέλι, κανέλα

Σε μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, τη σόδα και το μπέικιν. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Λιώνουμε το βούτυρο, χωρίς να κάψει, το προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε μαζί με το κονιάκ. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Τέλος, ρίχνουμε τα μήλα που έχουμε καθαρίσει και τρίψει στο χοντρό που τρίφτη και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα. Γυρίζουμε τις τηγανίτες να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τις σερβίρουμε ζεστές με μέλι και κανέλα