Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου παρουσιάζει απόψε, στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας μια ξεχωριστή εκδήλωση για να τιμήασει τη μνήμη του σπουδαίου ηθοποιού. Η διοργάνωση έγινε με πρωτοβουλία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου κ. Δημήτρη Πιατά, εγκανιάζοντας μια σειρά εκδηλώσεων που στόχο θα έχουν να τιμήσουν σπουδαίους Έλληνες ανθρώπους του θεάτρου, ανθρώπους που με την παρουσία τους ανέβασαν πιο ψηλά την ελληνική θεατρική σκηνή της χώρας.

Για την τρέχουσα θεατρική περίοδο από τον κ. Πιατά προτάθηκε να τιμηθεί η μνήμη του μοναδικού ηθοποιού -κωμικού Θύμιου Καρακατσάνη που υπηρέτησε το είδος της κωμωδίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στη διάρκεια της εκδήλωσης, η σύζυγος και οι απόγονοι του Θύμιου Καρακατσάνη θα παραλάβουν τιμητική πλακέτα στη μνήμη του καλλιτέχνη, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Έλενα Αντωνοπούλου θα κάνει αναφορά στο έργο του ηθοποιού και με την επιμέλεια του Σκηνοθέτη Βαγγέλη Βογιατζή, θα προβληθεί ανέκδοτο αρχειακό υλικό.

Για τον Θύμιο Καρακατσάνη θα μιλήσει ο Χρήστος Σιάφκος, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας

Την εκδήλωση συντονίζει ο Δημήτρης Πιατάς.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η κόρη του Θύμιου Καρακατσάνη, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη θα απρουσιάση έναν θεατρικό μονόλογο με τίτλο «Ακάλυπτη στον Ακάλυπτο», έργο το οποίο έχει γράψει η σύζυγος του Θύμιου Καρακατσάνη Ρούλα, ενώ η αδελφή της, Κατερίνα Καρακατσάνη έχει την εικαστική επιμέλεια και τη σκηνογραφία της παράστασης.

Η εκδήλωση και στη συνέχεια η θεατρική παράσταση θα πραγματοποιηθούν στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024, στις 20.00 το βράδυ.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

«Ακάλυπτη στον ακάλυπτο» της Ρούλας Καρακατσάνη

Με αφορμή την εκδήλωση και άλλες ενδιφέρουσες δράσεις που ξεκινούν στην πόλη του Βόλου, μας μίλησε στην καθημερινή ενημερωτική εκπομπή Ennitikme is a good time με την Έννη Λεβέντη, η Αναστασία Παπαδοπούλου- Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Ν Ιωνίας στον συνδυασμό “Νέα εποχή – Νέα Δυναμική” του Αχ .Μπέου

Η κ. Παπαδοπούλου μίλησε με ενθουσιασμό για τα σχέδια και τις δράσεις του Δήμου Βόλου ενόψη καλοκαιριού, τονίζοντας οτι παράλληλα ο Δήμος προχωράει και στην ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης των ζημιών που άφησαν πίσω οι καταστροφικές καταιγίδες το περασμένο Φθινόπωρο.

syn adv group