Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 12 τραυματίστηκαν από πυρκαγιά σε εστιατόριο της Μαδρίτης.
Η πυρκαγιά ξεκίνησε όταν ένας σερβιτόρος επιχείρησε να κάνει μία πίτσα… φλαμπέ, αλλά άρπαξε φωτιά ο διάκοσμος του εστιατορίου. Ο ένας από τους νεκρούς ήταν υπάλληλος του εστιατορίου και ο άλλος πελάτης, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Χοσέ Λουίς Μαρτίνεζ Αλμέιντα Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ένα άτομο ήταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο και πέντε άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά.
Ο δήμαρχος είπε ότι η φωτιά φαίνεται πως ξεκίνησε όταν ένας σερβιτόρος άναψε το φλόγιστρο για να βάλει φωτιά σε μία πίτσα στο τραπέζι πελατών, αλλά οι φλόγες έκαψαν πλαστικά λουλούδια που διακοσμούσαν την οροφή και τις κολώνες του εστιατορίου.
Στο εστιατόριο βρίσκονταν περίπου 30 πελάτες και προσωπικό.
Μάρτυρες είπαν στην El País ότι ο σερβιτόρος έριξε αλκοόλ πάνω στο πιάτο και του έβαλε φωτιά. «Στο ένα χέρι κρατούσε το πιάτο με τη φλόγα και στο άλλο το φλόγιστρο. Δίπλα του ήταν μία γλάστρα με πλαστικά φυτά και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έκαψε τα πάντα»


Οι πυροσβέστες αναταποκρίθηκαν άμεσα, καθώς ο σταθμός τους ήταν μερικές εκατοντάδες μέτρα από το εστιατόριο, δήλωσε ο δήμαρχος. «Τα θύματα θα μπορούσαν να είναι πολύ περισσότερα. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο σε λιγότερο από 10 λεπτά μετά τον συναγερμό».
Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής της Μαδρίτης, Κάρλος Μάριν, δήλωσε ότι οι άνθρωποι είχαν τρέξει στον πυροσβεστικό σταθμό για να ειδοποιήσουν το πλήρωμα της πυρκαγιάς. Ο δήμαρχος είπε: «Αν είχαν αργήσει άλλα τέσσερα-πέντε λεπτά, θα υπήρχαν περισσότερα θύματα».
Πηγή: Protagon.gr