Συνεχίζει να αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος του ο ηθοποιός Κέβιν Σπέισι. Στην κατάθεσή του στο δικαστήριο ισχυρίστηκε πως το άγγιγμά του σε έναν από τους μηνυτές ήταν «ρομαντικό» αλλά και είπε πως έκανε «φλερτ» μαζί του.

Ο 63χρονος ηθοποιός είναι αντιμέτωπος με 12 κατηγορίες για σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος 4 ανδρών, από το 2001 έως το 2013, αλλά επιμένει στην αθωότητά του.

Ερωτώμενος για καταγγελία που αφορά στις αρχές του 2000, ο Σπέισι ισχυρίστηκε πως είναι αναπτύξει ένα «φλερτ» με τον καταγγέλλοντα και τον άγγιξε κατά «ρομαντικό» και «προσωπικό» τρόπο.
«Στο μυαλό μου ήταν ρομαντικό»

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στις χειρονομίες του επεσήμανε πως δεν ήταν βίαιες, ούτε επιθετικές. «Ήμουν ευγενικός και στο μυαλό μου ήταν ρομαντικό» είπε, ενώ ισχυρίστηκε πως σταμάτησε να αγγίζει τον καταγγελλόμενο ακριβώς όταν εκείνος τού ξεκαθάρισε πως δεν ενδιαφέρεται για τίποτα περισσότερο.

Ερωτώμενος για το ποια ήταν η αντίδρασή του στις δηλώσεις του εν λόγω ατόμου σε βάρος του, είπε πως «με συνέτριψαν. Δεν πίστεψα ποτέ πως ο (κατονομάζει τον μηνυτή), που τον γνώριζα για περισσότερα από 20 χρόνια, θα με μαχαίρωνε πισώπλατα».

Αναφερόμενος στις καταγγελίες από έναν άλλο άνδρα, ο οποίος τον κατηγορεί ότι τον θώπευσε στα γεννητικά όργανα με μεγάλη ένταση, ο Κέβιν Σπέιλι είπε στο δικαστήριο ότι δεν έχει κάνει ποτέ κάτι τέτοιο, σε κανέναν. Έκανε λόγο για «τρέλα» και επέμεινε πως «δεν συνέβη ποτέ».

«Δεν είπα ποτέ αυτά που λέει ότι είπα και δεν θα τα έλεγα ποτέ σε κανέναν, στη ζωή μου» δήλωσε.

Όσον αφορά έναν τρίτο μηνυτή, είπε στο δικαστήριο ότι δεν τον αναγνωρίζει καν αλλά και επεσήμανε πως τα αρχεία του δείχνουν ότι δεν βρισκόταν καν στη Βρετανία την περίοδο που καταγγέλλεται ότι του επιτέθηκε – τον Αύγουστο του 2008.
«Έχασα τα πάντα»

Ερωτώμενος για το τι ακολούθησε μετά τις πρώτες καταγγελίες σε βάρος του, υπογράμμισε πως «ο κόσμος μου κατέρρευσε. Έχασα τη δουλειά μου, έχασα τη φήμη μου. Έχασα τα πάντα σε μερικές μόνο μέρες».

Μιλώντας για την απόφασή του να κάνει coming out, ισχυρίστηκε πως εξωθήθηκε να το κάνει και συμπλήρωσε πως η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα ενοχλήθηκε γιατί έκανε την αποκάλυψη, ενώ απαντούσε σε καταγγελίες σε βάρος του.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη η εισαγγελία είχε παρουσιάσει τα στοιχεία της κατά του αστέρα του Χόλιγουντ, αφού οι ένορκοι άκουσαν τις μαρτυρίες των τεσσάρων φερόμενων θυμάτων του. Κατά τη διάρκεια των καταθέσεών τους, τον περιέγραψαν ποικιλοτρόπως, μεταξύ άλλων έκαναν λόγο για «άθλιο σεξουαλικό αρπακτικό» αλλά και «αποτρόπαιο, κατάπτυστο, αηδιαστικό» άτομο.
Με πληροφορίες από BBC