Παιδικές Ιώσεις προκαλούν ανησυχία στους γονείς

Προσοχή στην ρουτίνα υγιεινής των μαθητών

Έξαρση ιώσεων πριν από το κλείσιμο των σχολείων. Στο «φουλ» οι ιώσεις της άνοιξης και του καλοκαιριού.

Βήχας, πυρετός, αδυναμία, ένα από αυτά και όλα μαζί τα συμπτώματα, φαίνεται να ταλαιπωρούν τα παιδιά λίγο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.

Στη μεταπανδημική εποχή, οι λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος δεν πλήττουν απλώς σημαντικά περισσότερους ασθενείς αλλά διαρκούν και αρκετά περισσότερο. Μπορεί ο αριθμός των περιστατικών των κρουσμάτων ιογενών ιώσεων να μην είναι λόγος να σημάνει συναγερμός στα σχολεία της χώρας, αλλά σίγουρα οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στη ρουτίνα των κανόνων υγιεινής.

Γιατί συμβαίνει αυτή η έξαρση ιώσεων;

H αλήθεια είναι πως κανείς δεν είναι απόλυτα σίγουρος γιατί συμβαίνει αυτό. Μπορούμε όμως να υποθέσουμε οτι η εποχή της πανδημίας μείωσε την αντοχή του οργανισμού και γίναμε όλοι πιο ευάλωτοι στα μικρόβια και στις λοιμώξεις με αποτέλεσμα την αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στις μικρότερες ηλικίες.

Συντρέχει λόγο ανησυχίας η αύξηση των κρουσμάτων ιογενών ιώσεων;

Σύμφωνα με την παιδίατρο κ. Ειρήνη Τσαντάκη και όσα εξήγησε στη διάρκεια της επικοινωνίας με τη δημοσιογραφική ομάδα στην εκπομπή Ennitime is a good time στον Sport fm 89,5 έχουμε πράγματι μια αύξηση των ιογενών λοιμώξεων που ωστόσοδεν προκαλεί ανησυχία.Η παιδιάτρος κ. Ειρήνη Τσαντάκη τόνισε

Αυτό που έχει σημασία είναι η επικοινωνία με τον γιατρό όταν παρατηρήσουν κάποιο σύμπτωμα οι γονείς όπως και η παραμονή του παιδιού στο σπίτι μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

Σημαντικό ρόλο στην καλή υγεία των παιδιών παίζει και η σωστή και ισορροπημένη διατροφή

Η διαμόρφωση διατροφικών κριτηρίων για την επιλογή των τροφίμων που δίνουμε στα παιδιά, αποτελεί σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μία από τις σημαντικότερες ενέργειες για τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών του πληθυσμού. 

syn adv group