Συνταγή για πανακότα με 3 υλικά

Υλικά

500 ml φρέσκο γάλα
100 γρ. ζάχαρη
10 γρ. φύλλα ζελατίνης
Προαιρετικά 1 βανίλια 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, με παγωμένο νερό και πάγο, βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μουλιάσουν.Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε περίπου το μισό γάλα με την ζάχαρη (προαιρετικά και την βανίλια) και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη ανακατεύοντας με ένα σύρμα.

Αμέσως μετά, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε τις ζελατίνες που έχουν μαλακώσει, ανακατεύοντας καλά με το σύρμα για να λιώσουν.

Προσθέτουμε και το άλλο μισό γάλα και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε σε φορμάκια της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν.